Doorverwijzing

Een deel van ons werk bestaat uit het behandelen van doorverwezen patiƫnten. Om misverstanden en verkeerde verwachtingen te vermijden, overlopen we graag onze werkwijze.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak gebeurt steeds telefonisch. Bij het maken van de afspraak vermeld je dat het om een doorverwijzing gaat, en door welke dierenarts je doorverwezen werd. Zo kunnen wij, wanneer wij het verslag van jouw dierenarts ontvangen, dit verslag koppelen aan de afspraak.

Wat mee te brengen

Mocht het dossier nog niet zijn doorgemaild, dan vragen we om dit tijdens de consultatie mee te brengen. Zo krijgen we een overzicht van alle reeds uitgevoerde onderzoeken en resultaten. Neem daarnaast ook alle medicatie mee die je reeds van je eigen dierenarts gekregen hebt.

Consultatie

Je afspraak zal altijd starten met een gesprek met een van onze dierenartsen, waarna deze je huisdier grondig zal onderzoeken. Hierna volgt er een bespreking van alle bevindingen waarbij gekeken wordt welke volgende stappen ondernomen kunnen worden. Hierbij kan een therapeutisch plan opgesteld worden of kan besloten worden dat er bijkomend onderzoek nodig is. De verdere onderzoeken worden niet onmiddellijk uitgevoerd. Er wordt samen met u naar een moment gezocht waarop deze onderzoeken en behandelingen kunnen doorgaan.

Communicatie met je eigen dierenarts

De doorverwijzende dierenarts wordt zo snel mogelijk na de consultatie op de hoogte gebracht via een verslag. Voor bijkomende vragen staan wij ter beschikking van jou en de doorverwijzende dierenarts. Eventuele nazorg en opvolging kan zo bij je eigen dierenarts.

Financieel

Onze dierenarts bereidt een doorverwijzing voor, ook achteraf wordt er extra tijd voorzien in de opmaak van het verslag. Een doorverwijzing heeft zodoende een hoger tarief. Ook de kosten van verder onderzoek en behandeling worden tijdens de consultatie zo goed mogelijk besproken. Mocht er voor jou iets niet helemaal duidelijk zijn, aarzel dan niet om er op voorhand informatie over in te winnen.