April

April - Daar is de lente


Heerlijk toch, het langer worden van de dagen en de lentezon die de natuur doet ontwaken uit een winterslaap. Lekker naar buiten, samen met je huisdier. Zorg er wel voor dat je jouw huisdier goed beschermt tegen vlooien en teken.

De meeste mensen krijgen al jeuk bij de gedachte aan vlooien. Maar ook voor je huisdier zijn ze erg vervelend. Naast de erge jeuk kunnen vlooien ook lintwormen overbrengen, een allergie veroorzaken of in extreme gevallen tot bloedarmoede leiden. Vrouwelijke vlooien kunnen tot wel 50 eitjes per dag leggen en zo voor een echte vlooienplaag in huis zorgen. Het zal wel duidelijk zijn dat je dit maar beter kan voorkomen. 

Hoewel teken niet de oorzaak zijn voor jeuk, en ook geen plaag in je huis veroorzaken, kunnen ze drager zijn van een bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Wist je dat je als katten- of hondeneigenaar ook meer kans hebt op een tekenbeet? Naast een goede, dagelijkse tekencontrole bij je huisdier is ook hier preventie erg belangrijk.

Er bestaan verschillende producten om je huisdier tegen deze vervelende teken en vlooien te beschermen. Een goede vlooienband die correct wordt aangebracht, een pipet met vloeistof om aan te brengen in de hals van je huisdier, een smakelijk tabletje. Afhankelijk of je huisdier een hond of kat is en de levensstijl van je trouwe viervoeter helpen wij je graag verder om een plan op maat van jouw huisdier op te maken.

Hoewel konijnen, kippen en reptielen ook af en toe last kunnen hebben van vervelende parasieten, hoeven zij geen preventieve behandelingen te krijgen. Merk jij toch iets verdachts, aarzel dan niet om ons te contacteren.


TIPS:

- Gebruik enkel goede producten, specifiek voor jouw huisdier. Behandel bijvoorbeeld nooit een kat met een pipetje van je hond. Dit kan immers levensgevaarlijk zijn.

- Controleer de vacht van je huisdier dagelijks op teken en vlooien.

- Combineer nooit het gebruik van verschillende producten zonder hierover eerst advies te vragen aan je dierenarts.