Juni 2018

Juni - Tijd voor de zomer!


De zomer komt eraan!

Voor velen staat er dan een welverdiende vakantie gepland. Gaat jouw hond ook mee op reis, dan geven we je graag enkele tips zodat je zorgeloos van je vakantie kan genieten.

In een ander klimaat komen ook andere parasieten voor. Een goede, preventieve bescherming tegen vlooien, teken, muggen en zandvliegen is een must wanneer je naar het zuiden reist. Deze parasieten kunnen immers nare aandoeningen zoals hartworm of leishmania overdragen. Je kan je huisdier beschermen met behulp van een goed preventiemiddel. Gebruik daarnaast een ventilator of muggengaas voor extra bescherming. Bij thuiskomst adviseren we je om je huisdier goed te ontwormen zodat de hartworm geen kans krijgt bij jouw hond. Kom je voor je vertrek even langs op de praktijk, zodat we een gepaste behandeling tegen parasieten kunnen voorzien.

Onmisbaar op vakantie is een EHBO-kit. Een tekenhaakje, ontsmettingsmiddel, kompressen en verbandmateriaal mogen zeker niet ontbreken. Ga je met de auto op vakantie, maar heeft je hond last van reisziekte, dan kunnen we met gepaste medicatie zorgen voor het nodige reiscomfort. Ook honden kunnen verbranden wanneer ze in de zon liggen. Zorg voor voldoende schaduw en eventueel een zonnecrème. Bij het samenstellen van een EHBO-kit helpen we je graag verder op de praktijk.

Je bent verplicht om het Europees paspoort (blauw boekje) van je hond mee te nemen op vakantie. Een goede tip is om hier foto's van te nemen met je GSM. Zo hoef je het boekje niet noodzakelijk op elke wandeling mee te nemen en kun je toch bewijzen leveren wanneer nodig. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat je nadien het origineel ook kunt voorleggen. Kijk op voorhand even na of de vaccinaties nog in orde zijn om niet voor verrassingen te komen staan.

Hoewel je het hopelijk niet nodig zal hebben, zoek je voor vertrek best de contactgegevens van een lokale dierenarts op.

Meer tips voor op vakantie vind je HIER.

Reist je hond niet mee naar het buitenland maar gaat hij op pension, check dan even of de nodige vaccinaties nog in orde zijn. Ook hier is een goede bescherming tegen parasieten belangrijk.

Wij wensen jou en je viervoeter alvast een fijne vakantie!