Januari

Januari - Werken in de praktijk


Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht, vond ik het een leuk idee om jullie een klein verslag te geven van mijn eerste tien maanden op de praktijk.

Allereerst kan ik jullie al zeggen dat ik heel graag in dit team werk. Een job kan pas echt leuk worden als je omringd wordt door fijne collega's, die het beste in je naar boven halen. Ik prijs me dan ook zeer gelukkig dat ik in dit team terechtgekomen ben, waar sprake is van wederzijds respect. Hierdoor kan er in een ontspannen sfeer gewerkt worden waarin er ruimte is om eventuele werkpunten aan te kaarten en kwaliteiten in de verf te zetten. Ik heb namelijk de kans gekregen om samen te werken met vijf dierenartsen die stuk voor stuk hun job met passie uitoefenen en telkens het welzijn van het dier voorop zetten. Bovendien worden er in onze praktijk niet enkel honden en katten behandeld maar ook konijnen, cavia's, hamsters, grote en kleine vogels, reptielen, amfibieën, vissen, ... Elk dier krijgt hier een kans op behandeling! Dat is trouwens nog een reden waarom ik hier zo graag werk.

Als je zoveel dieren de revue ziet passeren, leer je natuurlijk enorm veel bij. Daarom probeer ik ook telkens mijn oren en ogen goed open te houden tijdens de consultaties. Ik herinner me bijvoorbeeld nog axelotls met huidproblemen, weekschildpadden, een kameleon, gewonde mollen en egels, hamsters met gebroken pootjes, konijnen en cavia's met tandproblemen en verschillende vogels met een verkeerde voedingstoestand.

Helaas zijn er soms ook dieren die we uiteindelijk niet kunnen helpen. Dat blijft voor mij toch het moeilijkste aan deze job. Het moment waarop we een dier niet meer kunnen helpen, blijft iets waar ik moeilijk aan kan wennen. Ik kan dan wel enige troost putten uit het schrijven van een persoonlijk rouwkaartje maar het is nooit makkelijk.

Verder doe ik eigenlijk alles met plezier: het verzorgen van de dieren in de hospitalisatie, het assisteren bij consultaties en ingrepen, het verwerken van bestellingen en het eerste contact met de klanten. Ik wil van deze gelegenheid dan ook gebruik maken om jullie, onze klanten, te bedanken. Zonder jullie zou dit alles natuurlijk niet mogelijk zijn en ik vind het dan ook geweldig om jullie als eerste te woord te staan. Ook door jullie voelde ik mij enorm welkom en daarom ga ik mij in 2018 nog harder inzetten om jullie en jullie lieveling zo goed mogelijk op te vangen.

Zijn jullie ook zo tevreden over de praktijk? Vul dan zeker een recensie in op Google volgens deze link (Klik hier) . Het is een kleine moeite maar dit helpt ons enorm vooruit. Heb je echter opmerkingen of zaken die beter kunnen? Twijfel dan niet om ons hiervoor aan te spreken op de praktijk. Enkel zo kunnen we jullie in de toekomst beter helpen.

Ik ben alleszins ongelooflijk blij dat ik in dit team terechtgekomen ben. De afgelopen tien maanden waren al bijzonder leerrijk. Ik kijk al uit naar het vervolg van mijn carrière bij deze praktijk, want ik kom elke keer opnieuw graag werken.