December

December - Koop een geit!


Het einde van 2017 is reeds in zicht. Traditioneel een drukke periode van feesten en cadeautjes maar toch ook een tijd om wat solidariteit te tonen. Zo ook voor onze praktijk.

Je hebt ze misschien al zien staan, de spaarpotjes op de balie in de wachtzaal. Met het geld dat we hiermee dankzij jullie inzamelen, steunen we het goede doel van Dierenartsen Zonder Grenzen. Dierenartsen Zonder Grenzen bestaat voor en door dierenartsen, waar ook ter wereld. Met hun actie "koop een geit" ondersteunen ze Afrikaanse dierenartsen en kansarme gezinnen in Mali en Tanzania.

Net als vorig jaar kochten we een geit (neen, ze staat echt niet bij Henk en Karin in de tuin). Met de bijdrage van onze praktijk zorgt Dierenartsen Zonder Grenzen voor de verzorging van de dieren en de opleiding en begeleiding van de families. Alleen een gezonde geit biedt een gezonde toekomst. Er zit immers meer in een geit dan je denkt. Naast melk en mest geeft een geit 1 tot 2 jongen per jaar. Die jongen kunnen verkocht worden en met de inkomsten kan het gezin voorzien in onderwijs, medische zorgen, kledij, voeding, ... Met andere woorden, door een geit te schenken, schenk je Afrikaanse families een hoopvolle toekomst.

Wil je meer te weten komen over het werk van Dierenartsen Zonder Grenzen, surf dan zeker eens naar de website: https://dierenartsenzondergrenzen.be of https://koopeengeit.be en lees er alles over de actie "koop een geit".

Wil jij ook je steentje bijdragen, dan vind je onze spaarpotjes op de balie in de wachtzaal.

Lies